ŠTAMPAJ! | ODUSTANI...

Umetnički radovi

Tehno muda: Klempavi, daj sendvič!

Tehno muda, 4. oktobar 2005.
Zlikovac

Vrhunska trash atrakcija, Tehno muda, najstariji bend u Srbiji (po proseku godina članova), ima novi album. Novih 8 pesama, novih 8 hitova.

Jedini sajt za Tehno muda se nalazi na adresi: http://www.members.lycos.nl/zlikos

Odlomak iz intervjua:

Aleksandar Zograf: Ko su i šta su Tehno Muda?

V: Eh to je jedno krajnje zajebano pitanje. Što jednostavnije pitanje, to je teži odogovor. Na pitanje "ko" su Tehno Muda, odgovor je puno lakši i izvesniji: to smo Boća, moj sada već 75 godina star otac, i ja - Vojkan Milošev, (37 g. star). Instrumenti koje koristimo su jedan računar, i glas moga oca. Za stvaranje same muzike koristim gotovo isključivo semplove koje sve češće usviravam i usnimavam sam, pošto sam u mojoj 29-toj godini ostvario davni san, naučio da sviram gitaru.

Može se slobodno reći da je bend plod autizma sa moje strane, i izrazitog performerskog dara i talenta Boćinog. Ta nesposobnost komunikacije sa moje strane me je naterala da tražim drugačije medije za izražavanje od onih klasičnih, kao što je bend sa tri ili četiri člana, i postavom u kojoj su bubmjevi, gitare i bas. Zamenu za sve to sam pronašao u računaru, koji se pokazao kao idealna sveza izmeđju ideje i ostvarenja, savršeno sredstvo pomoću kojeg i diletant može da stvara muziku. Drugo što mi je ovakav način rada omogućio, jeste da ne budem pretenciozan. Stvar je u suštini jednostavna: što manje moraš da komuniciraš sa spoljnim svetom, to više i dublje možeš da zaroniš u sebe, kako muzički tako i u ličnom životu. Ne postoje članovi benda sa kojima moraš da komuniciraš i da na njih trošiš energiju, tu je samo računar. To što radim je zapravo neka vrsta terapije.

*

Tehno muda

Klempavi, daj sendvič!

1. Mi smo Tehno muda

2. Pionirska zakletva

3. Sam protiv svih

4. Marcijalov najbolji prijatelj

5. Prelazna godina

6. Redosled

7. Ko smo mi?

8. Pahomije

*

Omot ovog albuma je izradio gospodin Buraiqc des Merdes.

Uživajte!