ŠTAMPAJ! | ODUSTANI...

Strip

Konj

Bouraiqc des Merdes, 23. oktobar 2005.
Pionirov glasnik

Po prvi put objavljujemo strip umetnika poznatog kao Bouraiqc des Merdes, koji je autor dva omota izdanja Klopke za pionira.

(Autoportret umetnika)

Bouraiqc u sve, pa i vrlo različite motive unosi, možda i nesvesno, jedinstveni senzibilitet i prepoznatljiv autorski stav. I kada ga artikuliše eksplici­tno, i na prvi pogled uočljivim elementi­ma, des Merdesov ego je fluid koji obavija sve njegove radove, bilo da su motivi socijalne teme, nage žene, snovi ili tragovi življenja koje čovek ostavlja u prostoru.

Stripovi Bouraiqc des Merdesa su slojeviti. Prva informacija koja na vizuelnom planu komunicira s čitaocem uvek je praćena misaonom potkom. Ona je dublja i ponekad implicitna, jasnija kada se istovremeno posmatra više njegovih rado­va.

U svojoj razdvojenosti između prirode težnje za slobodom izražavanja kroz tzv. trash izraz i vrhunske likovnosti, koju postiže sa lakoćom, Bouraiqc nam poklanja radove koji u sebi nose nešto uznemirujuće: poziv na poništavanje suvih tehničkih pravila, slobodu za iskrenost u nesavršenosti nasuprot pokušaju skrivanja svoje suštine.

Naravno, ovaj tekst je uglavnom besmislen :)

Šta će vam objašnjenje? Evo vam strip.