ŠTAMPAJ! | ODUSTANI...

Buka

Bejrut noću

razni, 16. jul 2006.
www

1. jun 2006

Muzički producent pozvan na informativni razgovor

Izvor: Freemuse.org

Libanski kompozitor Dark Ambient / Noise muzike je pod istragom odeljenja za bezbednost u Bejrutu jer je njegova muzika okarakterisana kao "satanistička" i "uvredljiva za moral ljudi".

Osman Arabi, poznat kao Xardas, komponuje Dark Ambient muziku. Živi u Tripoliju, u Libanu.. U aprilu je izdao album za svoj projekat 20.SV, "Acid Vomit.Human Genocide". Često dobija pakete sa muzičkim diskovima iz raznih delova sveta, ali kako kaže, diskove uglavnom ne dobije nego mu stignu prazne kutije i pismo od javne bezbednosti u kome piše da su diskovi oduzeti jer su ilegalni, satanistički i spadaju u kategoriju heavy metal muzike.

Heavy metal muzika je zabranjena u ovoj zemlji.

Album zbog koga je Osman Arabi optužen da je satanista i da želi uništiti ljudima pamet, ne sadrži tekst. Radi se o instrumentalnoj elektronskoj muzici.

Osman Arabi kaže: "Pošto su zabranili ovaj album, verovatno će zabraniti ostalih 8 planiranih albuma 20.SV i sve moje ostale albume, a neću moći ni nastupati uživo u zemlji niti da na bilo koji drugi način upoznam publiku sa svojom muzikom. I da znate, ja nisam jedini u Libanu i regionu koji komponuje, izvodi ili snima Industrial / Noise / Dark Ambient muziku.

...

Situacija je više nego frustrirajuća. Nemam s kim da razgovaram o ovome jer se plašim da će vlast pozvati na razgovor i moje prijatelje. Ja sam muzičar, ovi akti cenzure ubijaju moju kreativnu energiju i oduzimaju smisao mom životu, jer ja živim za muziku."

Sada, zamislite da, pored svega kroz šta prolazi ovaj mladi muzičar, počne i rat.

Album "Acid Vomit.Human Genocide" se može naručiti ovde:

http://www.autumnwp.com/distro001.shtml#cdsno

Prigodni linkovi:

Libanska eksperimental izdavačka kuća: http://www.thosekidsmustchoke.com

Nova bliskoistočna elektro scena: http://www.soapkills.com

Bejrut ovih dana, grafit: Bejrut neće umreti