ŠTAMPAJ! | ODUSTANI...

Deca pišu

Tajne VIII - 3

???, 25. oktobar 2006.
Pionirov Glasnik

U mom životu ima mnogo tajni. Ali ja sam se odlučio za jednu koju ću vam ispričati.

Ova tajna nije samo moja već i mog druga Lazara. On i ja smo uradili nešta što nismo smeli. Jedne noći, leta 2005. god. Lazar i ja smo se vraćali iz škole. I tako vraćajuci se kući pričali smo o svemu i svačemu. Stigli smo do jedne radnje. Ispred nje je bio jedam motor a radnja je bila zatvorena. Tako da nije bilo nikoga, ni napolje ni unutra. Mi smo uzeli taj motor upalili smo ga i vozili smo se od prilike dva sata. Kada smo se "navozili", mi smo rašili da vratimo motor. Kada smo bili ispred te radnje, mi smo videli policajca kako priča sa jednim čovekom. Mi smo se uplašili. Nismo znali šta da radimo. Lazar je predložio da gurnemo motor u kanal pored puta. Tako smo i uradili. Gurnuli smo motor u kanal i trčeći otišli kući. Pažljivo da nas policajac i onaj čovek ne vide. Kada smo došli kuci, seli smo i pricali o tome. Dogovorili smo se da to bude naša mala tajna koju nikom nećemo reći.

Kada čuvate tajnu sa nekim drugom, ne treba da je kažete nikome pa čak i da se posvadjate tajna treba da ostane u vama.

Zadatak ne odgovara zadatoj temi. Gde je u tvom radu VIII - 3? Kako se piše negacija iz glagola? dovoljan (2+)

Tajne VIII - 3

Sve stvari koje su se dešavale ovih godina dok smo bili zajedno su bile nekako povezane. Sve što smo radili i dobro i loše, radili smo zajedno. Retko se dešavalo da "izdamo" jedan drugog. Naravno bilo je i toga kod pojedinaca u razredu.

U našem razredu, uglavnom, su svi loši djaci izuzev Verice, Neše i Sanje koji stvarno uče i trude se za svoj uspeh. Koliko god se mi dogovarali da šapućemo jedan drugom, da prepisujemo - uvek dobijemo loše ocene. Ne zato što smo ne organizovani nego jednostavno zato što nas nastavnici dovoljno poznaju i znaju šta radimo i šta mislimo. Naš razred je na "najgorem" glasu u školi. Mnogi nas ne vole zbog našeg ponašanja ali, naravno, zbog toga smo mi krivi. Lomimo stolove, stolice, prozore. Sve se uglavnom dešava slučajno, ali to je zbog našeg divljanja. Mi smo jedinstveni. Marija, Nikolina i ja svaki dan smišljamo neku novu modu koju naravno prati cela škola. Zbog toga smo počele da pišemo tekstove za školske novine u kojima dajemo naša vidjenja mode. Tako nas cela škola kopira i radi isto što i mi. Dok smo bili mladji svadjali smo se tukli i duže vreme nismo pričali, glavni krivac za to je Neša koji je uvek vodio svoju politiku i radio samo šta on želi. Nas četiri devojčice je non-stop tukao! imale smo modrice po celom telu a medju muškarcima je zavodio rad i sve ih je tukao. Uvek me je čekao kada krenem kući da iskoristi priliku da se izduva meni. Ali sada je sve drugačije svi smo snažni i sad više nije kao pre, sada nam je odlično. Najveći drug u našem razredu je Deni i po visini i po druženju. On nam je najbolji i samo s njim možemo da se zezamo. Sve loše stvari koje su nam se dogadjale više nisu važne. Sada smo snažniji nego ikad i volimo se više nego ikada i svo vreme koje nam je ostalo iskoristicemo što bolje možemo.

Mislim da je moj razred najbolji na svetu i nadam se, u stvati, sigurna sam da tako svi misle.

Rad bi bio ocenjen boljom ocenom kada bi ti znala pravopisna pravila. Ovako... (3+)

Ilustracija: Larisa Ackov