ŠTAMPAJ! | ODUSTANI...

Deca pišu

Zašto volim posao tajnog agenta

pionir37, 25. novembar 2006.
Pionirov glasnik

U životu ima mnogo zanimanja koja mi se, na neki način, sviđaju. Ali od svih bi izdvojio posao tajnog agenta.

Najčešće gledamo filmove u kojima je tajni agent Dzejms Bond 007. Posao tajnog agenta je drugači od posla policajca. Njegov posao je teži, obavlja teže operacije, u civilu jei zadatke izvršava sam, a ne u grupi kao policajci. Iako u filmu pobeđuje glavni lik, on zapada i u teške probleme zbog naoružanih terorista. Međutim, on uz pomoć svoje veštine i hrabrosti uspeva da bandite stavi iza rešetaka gde im je i mesto. Ali ako biste pomislili da mi se posao tajnog agenta sviđa samo zbog filmova, grešite. Sviđa mi se zbog jednog pojma, jedne reči – pravde! Ako me razumete.

Danas u našoj državi pravda ne postoji. Danas ne možete da verujete ni svom stricu, ni ujaku, brat vas rođeni prevari. A zašto? Pitate se! Zato što je malo ljudi od poverenja, u koje možete da se uzdate. Bi kao moj nastavnik, sigurno vam se desilo da vozite automobil, a policajac vas zaustavi i tvrdi da ste prekršili pravilo. E, zbog takvih zemlja propada! Mali sam da bih to komentarisao, ali i sam sam svestan te činjenice. Danas organi reda ne sprovode na najbolji način pravdu. Lopovi svakoga potplate. Niko od njih ne kaže – ne. Svi pređu preko toga. Danas lopov izađe iz zatvora kao ja iz svoje sobe. A zašto? Jer potplati čuvara i izađe, a to ne bi smelo.

Zato ako mi se ostvari životna želja i postanem agent, boriću se da pravdu sprovodim na najbolji način. Da li ću moći? Pitam se!

Foto: Peca Pan

Zadatak deluje konfuzno! Ne držiš se teme I ne pišeš samo o tvom zanimanju nego kritikuješ dručtvo, sistem… U tvom zadatku ima dosta pravopisnih grešaka!

Vr. Dobar (4-)