ŠTAMPAJ! | ODUSTANI...

Strip

Veoma naučni članak o kitama u jugoistočnoevropskom underground stripu

Anna Ehrlemark, 23. januar 2007.
Pionirov glasnik

Veoma naučni članak o kitama u jugoistočnoevropskom underground stripu

1: Ovaj fenomen je dobro poznat našim čitaocima: bliska povezanost između underground stripa i genitalija je brak od olova (Uh, to je igra reči koju ne znam prevesti. Nije bitno, čitaj dalje. prim. prev.).

2: Veza između umetničke slobode i muškog polnog organa nije ni malo suptilna.

3: Otvori svoj um i kurci će doći.

4: Koncept okupljanja u takozvanim "džemovima" radi crtanja pod plaštom oslobađanja od nejasnih termina kao što su "stil" i "estetika", razvijen je do savršenstva u jugoistočnoevropskim nacijama.

- Stvarno? Možemo crtati šta god želimo? Imate i olovke?


1: Tokom ovih "džemova", mlade osobe često bez ikakvog umetničkog iskustva, ulaze u trans i izlivaju svoje umove kroz mastilo na papir.

2: Rezultat je ekspresivan, ali prilično banalan. Bogohulni, analno i oralno fiksirani, infantilni, satanistički, ismevajući, satirični, pornografski... to je samo nekoliko termina kojima se može opisati sadržaj.

3: Te crno-bele opscenosti se zatim fotokopiraju i distribuiraju kao "fanzini".

4: Mnogi eksperti tvrde da je ova glorifikacija treša i anti-sve pristupa afirmisanim oblastima kulture posledica kompleksa niže vrednosti nekomercijalnog undergrounda.

1: Ali kakve to ima veze sa penisima?

2: U jednom ovakvom fanzinu izbrojali smo 76 đoka na 45 strana!

3: Svrha ovog članka je da predloži radikalno ali verovatno objašnjenje kita u jugoistočnoevropskom underground stripu.

4: Na osnovu obimne dokumentacije, utvrdili smo da je to manifestacija ne tako poznatog ali dobro istraženog fenomena "penilne panike".

1: Penilna panika, ili sindrom genitalne retrakcije, je stanje u kome je osoba obuzeta uverenjem da se njene genitalije povlače u telo, smanjuju ili, u nekim slučajevima, da mogu otpasti ili nestati.

2: Epidemija penilne panike se povremeno pojavljivala u delovima Azije. Dobro je dokumentovana pojava epidemije u Singapuru 1967.

3: Kako se panika širila, bolnice su se punile ljudima koji su zabrinuti jer misle da se njihovi penisi smanjuju.

4: Mnogui su pribegli korišćenju kočića, klema ili čak konstantnog čvrstog stiska nekog člana porodice, u pokušaju sprečavanja penisa da potpuno nestane.

1: U delovima Afrike, penilna panika je više povezivana sa delovanjem vračeva crne magije, i više se odnosi na krađu nego na retrakciju penisa.

2: Žrtve su se svlačile da bi dokazale svoje optužbe očevicima,

3: tvrdeći da si njihovi penisi zamenjeni ili su se smanjili,

4: navodeći ih da misle da se radi o duhu penisa ili možda pogrešnom penisu.

1: Trag Jugoistočnoevropske-undergroundstripovske penilne panike se može pratiti do izvora, do Vršca, malog grada u Srbiji.

2: Čini se da se panika razvila iz lokalnih teorija zavere, koje su čvrsto povezane sa američkim mainstream stripovima, posebno onim Walta Disneya sa njegovim polugolim bespenisnim likovima kao što su Paja Patak i njegovi aseksualni prijatelji.

- Idite, sredite ih, deco moja.

3: Frojd je verovao da je strah od kastracije važna faza u razvoju ličnosti.

4: A underground umetnici iz Jugoistočne Evrope nisu ništa do reakcija na očigledan nedostatak genitalija u mainstream stripovima...

- To je sve narode!

1: ...koje su besomučno čitali u predpubertetskom uzrastu.

2: Iako koriste underground, ili "alternativnu", scenu da bi svojoj pobuni protiv njihovih dečijih, nerazvijenih penisa dali oblik borbe protiv američkog imperijalizma...

3: (usrani od straha da se jednog dana mogu vratiti u mainstream evnuhizam)

4: ...penilna panika je i dalje očigledna i distribuira se po regionu putem jeftinih fotokopija...

1: ...panika se dakle širi...

2: ...i pretvara se u zaštitni znak samog undergrounda...

3: ...dok ne postanu nerazdvojni!!

4: To je zaključak o tome kako jednostavna epidemija penilne panike stvara opšte uverenje da su penisi underground objekti, koji sami po sebi predstavljaju "alternativu" mainstream kulturi (kako apsurdno!) u toj meri da čak i ovaj veoma naučni članak o kitama u jugoistočnoevropskom underground stripu može biti percipiran kao deo iste!!!

"Ovo je čisto sranje! Crtati kite nije infantilno, to je iskren i radikalan potez. Sise, dupeta i pičke vam svi guraju u lice u ovom sjebanom društvu. Kurčevi su nevidljivi, ali pokvareni i u erekciji. Sa njima se jugoistočnoevropski underground strip obračunava putem opsesije kitma. Svi se prave da su civilizovani i kastrirani - ali istina je na stranama Krpelja i drugih. Idi u kurac, pička ti materina!"