ŠTAMPAJ! | ODUSTANI...

Likovna umetnost

Johanna Marcade - TERATOGRAFI - Izložba printova i ilustracija

Elektrika, 19. februar 2007.
Elektrika

Kombinujući u svom stvaralaštvu ljubav prema stripovima i praksu stečenu tokom školovanja za grafičkog dizajnera, Johanna Marcade je do sada objavljivala izvestan broj radova u underground magazinima i "do it yourself" izdanjima, aktivnim na francuskoj strip sceni u potezu od Angulema do Tuluza. Često je inspirisana legendama i mitologijom mesta koja posećuje, mada voli i da, kako sama kaže, izmišlja sopstvena čudovišta, koristeći često nadrealističkoj avangardi svojstvene kombinacije tehnika, različite vrste štampe, kolaž, crtež i kompjutersku grafiku. Osim ovih neobičnih čudovišta i kreatura, Johanna na sličan način dizajnira i fontove.

Na otvaranju izložbe nastupiće tridesetšestočlani sastav "Horkestar", donedavno poznat kao "Horkeškart". Pre i posle ceremonije vaše uho zabavljaće Dj CH, legendarni "glas iz mraka" i voditelj emisije UrbaniTurbani, svojim izborom gitarske muzike na potezu od funka, soula, preko pshychobilly bluesa do japanskog noisea.

Izložba "Teratografi" realizovana je kroz saradnju Centra za kulturu Pančeva, Opštine Pančevo i strip magazina SilentWall.

Web:

http://collectomaestro.free.fr/johanna