ŠTAMPAJ! | ODUSTANI...

Film i TV

Dečak ubija Džordža Buša

Hamas, 4. april 2008.
Memri TVPokret Hamas, koji drži pod kontrolom pojas Gaze, putem dečijih emisija ugrađuje deci u svest ideje o islamskoj dominaciji i osveti (pionirov glasnik je već pisao o tome: http://www.pionirovglasnik.com/tekstovi/538).

Da je sličan treš igrokaz, koji podseća na najbolje dane domaće lo-fi underground kinematografije, deo zabavne emisije poput South Parka ili Wonder Showzena, bio bi smešan. Ovako, deluje bizarno i bedno zato što ima mračnu svrhu.

A kako se vama čini?
Buš: Ko si ti? Otkud ti u mojoj kući? Kako si ušao, dečače? Straža! Vojsko! Vodite ovog dečaka odavde.

Dečak: Niko mene neće izbaciti odavde.

Buš: Ko si ti da dođeš ovde i pretiš? Ti si na mom imanju, ti malo derište! Marš napolje!

...

Buš: Drago dete, dovedi oca, dedu, majku, nekoga starijeg da razgovaram sa njim. Šta, nisi valjda došao sam?

Dečak: Tatu si ti ubio u ratu u Iraku.Istina je, ubio si ga u ratu u Iraku. A što se tiče moje majke, ti i cionistički zločinci ubili ste je u Libanu. Ti i cionistički zločinci ste takođe ubili moju mlađu i stariju braću u holokaustu u Gazi. Ja sam siroče, ti zločinče!

Buš: Ma šta to pričaš? Odakle si ti bre? Kao da nemam već dovoljno briga. Odakle si došao?

Dečak: Došao sam da se osvetim ovim mačem - da se osvetim za moju majku i moje sestre. Ti si podli zločinac, Buše! Napravio si od mene siroče! Uzeo si mi sve, Buše! Moram da ti se osvetim ovim mačem Islama, mačem proroka Al-Batara.

Buš: Ne... Nemoj drago dete. Obećavam da neću više. Kajem se, samo me nemoj ubiti. Gde su stražari? Gde su moji ljudi? Upomoć! Upomoć! Hoće da me ubije, upomoć!

Dečak: Nema stražara, nema tvojih ljudi, predali su se Buše. Nisam došao sam, Buše. Poveo sam hiljade i hiljade dece iz Palestine, Iraka, Sirije, Libana i Avganistana. Ostavio si svu ovu decu bez očeva i majki. Zato sam došao da se osvetim tebi i svim izdajnicima i zločincima koji sarađuju sa tobom.

Buš: Okej, dobro, stani. Daću ti sve što tražiš.

Dečak: A šta možeš ti da mi daš? Želim samo jednu stvar. Da mi vratiš oca i majku. Ne treba mi ništa tvoje. Neću ništa tvoje, samo mi vrati oca i majku. Ja se uzdam u Alaha i moram da te ubijem.

Buš: Ne, drago dete. Dosta. Daću ti sve što želiš. Ja ću... Dosta sa tim. Dođi, dovedi sve svoje prijatelje u Belu kuću. Daću vam hrane i igračaka. Sešćemo i razgovarati u Beloj kući. Dobićete šta god vam treba.

Dečak: Ti si nečist, Buše, tako da ne možeš ostati u Beloj kući.

Buš: Šta to pričaš? Zašto ja ne bih mogao ostati u Beloj kući?

Dečak: Zato što je Bela kuća pretvorena u velika džamiju za islamsku naciju. Ubiću te baš kao Mu'az Abu Lahaba. Ubiću te Buše, jer to je tvoja sudbina.
(Probada ga mačem nekoliko puta)
Uf... Ubio sam ga.

.