ŠTAMPAJ! | ODUSTANI...

Umetnički radovi

Instalacija 2000 i više pesama

Mileta Mijatović i Marko Krojač, 18. april 2008.
Pionirov glasnikInstalacija "2000 i više pesama" koja se sastoji od 2500 priprema za štampu piratskih muzičkih izdanja, nađenih na otpadu, postavljena je u galeriji Elektrika u Pančevu u martu 2008."Najveća konkurencija srpskoj pirateriji proteklih godina je bugarska piraterija. Koliko god se domaći pirati trudili da ih prestignu u produkciji, Bugari bi uvek prvi izbacili novo izdanje. Ali, jedan album Madone, kako kaže legenda, srpski pirati su ipak izbacili prvi"- Mileta Mijatović

Mark: Pre nekoliko meseci, Mileta i ja sno pronašli vreću sa oko 2500 piratskih diskova štampanih na paus papiru - spremnih za sito štampu. Nema duplikata. Odmah smo počeli razmišljati o tome kako bi izgledali na zidu.25. i 26. marta smo ih polepili na zidove Elektrike, prvi 1259 sam fotografisao jedan po jedan i dobio dvoipominutnu animaciju.

Otvaranje je bilo interaktivno, ljudi su se priljučili lepljenju diskova po zidovima :o)

*

Uporedo sa otvaranjem izložbe, priređeno je štampanje drugog broja fanzina na cegeru (i na majici) Ceger (koga možete naručiti u našoj prodavnici na adresi http://www.pionirovglasnik.com/prodavnica).

.